Rörmokare på Lidingö som kan fixa hela köksrenoveringen

Planerar ni för en köksrenovering och undrar vilka hantverkare ni ska anlita? Ta hjälp av en rörmokare på Lidingö som kan ansvara för hela renoveringen.

En köksrenovering är ett omfattande projekt som kan kosta en hel del. För att hålla kostnaderna nere kan man använda sig av en rörmokare som erbjuder totalentreprenad. Då behöver man bara skriva kontrakt med en firma, och rörmokaren ser till att köksrenoveringen flyter på.

Men innan man kontaktar en rörmokare kan det vara bra att ha gjort en budget och även planerat hur man vill att köket ska bli. Behöver man inspiration kan man titta i inredningstidningar eller leta på nätet. Men man ska inte dra sig för att fråga den snickare som rörmokaren samarbetar med om goda råd om man vill.

Kontrollera att rörmokaren och hantverkarna har rätt behörighet

En köksrenovering kräver flera olika typer av hantverkare. När man anlitar en rörmokare med totalentreprenad ser rörmokaren till att rätt hantverkare kallas in för de olika momenten. Men det är ändå uppdragsgivaren som ansvarar för att kontrollera att hantverkarna har den behörighet som krävs. Det är viktigt att man ber om att få se yrkeslegitimation och certifieringar.

Försäkringsbolaget ersätter inte skador som beror på felaktiga installationer utförda av hantverkare som inte har rätt utbildning. Den rörmokaren man anlitar måste även inneha skadeförsäkring och F-skattebevis. Det sistnämnda är viktigt för att man som kund ska kunna nyttja rotavdraget. Det är enkelt att kontrollera om ett företag innehar F-skattebevis genom att ringa Skatteverket och uppge organisationsnumret.

Viktigt att man skriver ett avtal med rörmokaren

Det finns gott om duktiga rörmokare på Lidingö, och det kan därför löna sig att ta in offerter från några olika firmor innan man bestämmer sig för vem man ska anlita. Men det är viktigt att man också tittar på referenser från tidigare uppdragsgivare. Opålitliga hantverkare som gör ett dåligt jobb kan verkligen ställa till problem.

Det är också viktigt att man skriver ett tydligt och korrekt avtal innan köksrenoveringen påbörjas. Då tydliggör man vad som ska göras och vad som förväntas. På så vis kan man undvika missförstånd och att man hamnar i konflikt. I avtalet ska det klart och tydligt framgå hur mycket det kommer att kosta och när köksrenoveringen ska vara färdig och redo för slutbesiktning.