Fördelarna med Tandimplantat och Hur det Fungerar

Att behöva tandimplantat är något som ingen önskar, men ibland blir det nödvändigt. En olyckshändelse kan inträffa plötsligt, och tyvärr går det inte alltid att rädda tanden. Då uppstår problem som kräver en omtanke och åtgärd.

Det finns flera skäl till varför man kan behöva skaffa tandimplantat. Tidigare var löständer vanligt förekommande eftersom de flesta hade dålig tandhälsa. Implantat var inte ens en möjlighet då. Idag har de flesta människor sina egna tänder väl in i ålderdomen, ibland under hela livet. Tyvärr har inte alla samma lycka. En vanlig anledning till tandförlust är olyckor. Cykelolyckor är tyvärr ett vanligt scenario, även om det är att hoppas att man bär hjälm och skyddar huvudet. Ändå kan många falla illa och drabbas av tandskador. Andra har oturen att bli offer för våldsbrott. Det finns även de som har haft långvariga tandproblem av andra skäl och till slut inser att tandimplantat är den rätta lösningen.

Hur fungerar det med tandimplantat?

Processen att få tandimplantat tar vanligtvis lite tid, men ger fantastiska resultat. När behandlingen är klar blir skillnaden mellan implantatet och de ursprungliga tänderna obefintlig. Proceduren börjar med att eventuella rester av gamla tänder avlägsnas och en form görs. Sedan fästs titanskruvar i tandbenet. Det kan vara obehagligt, men obehaget försvinner snart. När allt har läkt och den nya tanden är framställd, fästs den på skruven och proceduren är avslutad. Ett tandimplantat behandlas på samma sätt som en naturlig tand och ser likadan ut.

Fördelarna med tandimplantat

Tandimplantat erbjuder flera fördelar. För det första ger de en varaktig lösning på tandförlust. Implantatet fästs stadigt i käkbenet, vilket ger stabilitet och pålitlighet. Det blir som en naturlig tand, och du kan tugga och tala normalt utan att oroa dig för att det ska lossna eller ge obehag. För det andra hjälper tandimplantat till att bevara tandstrukturen. När en tand går förlorad minskar trycket på käkbenet, vilket kan leda till försämrad tandhälsa över tid. Med ett implantat ersätts den förlorade tanden och trycket på käkbenet upprätthålls. Slutligen, och kanske viktigast av allt, ger tandimplantatet en förbättrad självkänsla och livskvalitet.