Bli av med ditt vrak och hjälp miljön!

Att säga adjö till en trogen följeslagare kan väcka både sorg och lättnad. Ja, vi pratar om din bil. Även den mest pålitliga kärran når en punkt då den behöver skrotas.

Gamla bilar som inte längre uppfyller miljökraven eller vägrar att starta kan skrotas. Till och med krockskadade bilar kan ibland behöva skrotas, särskilt om olyckan har varit så allvarlig att det inte går att reparera dem. Istället för att låta dem rosta bort kan du skrota bilen och göra en tjänst för naturen.

Vätskor, oljor och andra farliga ämnen från bilen kan läcka ut och förorena grundvattnet. Detta utgör en hälsorisk för allmänheten. Kontakta en auktoriserad bilskrot i Stockholm så kommer de och hämtar din bil. I Sverige är det kostnadsfritt att skrota bilen, och din belöning blir ett gott samvete för att du tänker på miljön.

Så här skrotar du din bil på rätt sätt

Hur går skrotningen till? Först töms bilen på alla oljor och vätskor. Airbags demonteras och mekaniska delar tas bort. Alla delar demonteras och sorteras sedan efter material. Däck, tyg och läder separeras. Likaså plast, glas osv. Resultatet blir enbart ett metallskal. Detta pressas sedan samman till ett så litet paket som möjligt och skickas vidare för smältning.

Allt från bilen återanvänds för att skapa nya bilar, och inget går till spillo. Du kan skrota din bil kostnadsfritt, men om den är importerad eller om du har en husvagn kan det finnas andra regler att följa. Kontakta i så fall företaget för mer information.

Det här inlägget var postat i Bilar.