Vi blir lurade hela tiden när vi shoppar

Oh My God! Jag har kommit över en site där man kan köpa exakt likadana kläder som de dyra märken som man betalar flera tusen för. Om man ändå byter kläder för flera säsonger i rad, spelar det ingen roll om kläderna håller eller inte. Jag brukar inte spendera så mycket på kläder. Det inte skulle störa mig att köpa kläder till och med på Hennes & Mauritz, så länge de är snygga. Vem bryr sig om var de är tillverkade eller producerade? De är ändå alla tillverkade i Kina, som numera har blivit tillverkningslandet nummer ett. Visste du det?

Alla varor tillverkas i Kina – visste du det?

Egentligen spelar det ingen roll vad du köper, allt är ändå tillverkat i Kina. Är inte det lite konstigt? Våra dyrbara bilar, som kostar över 300.000 kronor att köpa, tillverkas alla på samma ställe. På samma sätt är det med kläderna. Det är liksom ingen skillnad på kvaliteten, inte ens Nike, Adidas eller andra märken som påstår att deras skor har en så hög kvalitet, de är bara marknadsföringen och reklamen som är skillnaden.

Allt är bara förpackning och reklam

De dyra märkena har betalat jättemycket för reklamen och att promota märket så att vi kunder ska tro att det är kvaliteten som är hög på produkterna. Alla Levi´s jeans är ändå sydda i Kina, på samma sätt som vilka andra jeans. Det är marknadsföringen och reklamen som vi betalar för. Och de har ju lyckats.

Gå in på siten och jämför själv. Nu kan det vara svårt att titta på till exempel en skjorta som man bara ser en bild på datorn, egentligen borde man ju ha kläderna i handen och kunna titta på sömmar, fibertäthet och färgen och kunna jämföra direkt. Man skulle ju kunna gå in på en affär som säljer de olika skjortorna och jämföra dem genom att gå till de olika butikerna och köpa dem på öppet köp. Då skulle man kunna jämföra dem hemma i lugn och ro.

Vi luras att köpa dyra produkter hela tiden

Man skulle kunna tro att man får det man betalar för men så är det inte. Jag hörde en man som arbetar som typ konsumentombudsman som menade att vi vet alltför lite om klädernas ursprung och verkar heller inte bekymra oss om det. Vi luras att tro att om kläderna har ett högt pris, beror det på att kvaliteten är därefter, men att det inte alls är så. Det vi egentligen betalar för att bli lurade av reklam och smart marknadsföring. Det gjorde att jag började jämföra de dyra produkterna med dem som inte kostar lika mycket. Egentligen borde alla göra det.