Snart dags att ordna med min studentfest

Wow, det är inte klokt vad tiden går fort när man har roligt. Jag inser nu att jag inte är något barn längre. Snart kommer jag att flytta hemifrån. Säga hej då till mamma och pappa, mina syskon och så är jag tvungen att ta ansvar för mig själv. Jag är så trött på att hela tiden vara barn till någon annan, som om jag inte var en egen person.

Jag vill bli mig själv så mycket det går

Ibland tycker jag att det är just så som mina föräldrar behandlar mig – som om jag inte var en egen människa, utan bara en del av mamma och pappa. Min lillasyster tycker inte att det gör något, men så är hon min lillasyster också. Hon ändrar dig varje gång som mamma eller pappa invänder mot något som jag vet att hon tycker. Hon tar aldrig ”fighten” för någonting. Och jag är så trött på det. Jag vill bli en egen människa, med mina egna åsikter. Med vad jag står för, tycker och vill.

Jag vill bli au-pair i USA

När jag har tagit studenten och haft min studentfest hemma hos mamma och pappa, ska jag flytta. Jag ska åka som au-pair till USA. Jag har bestämt mig. Sedan tänker jag stanna kvar och försöka komma in på något universitet där. Jag ska försöka stanna kvar där. Då kommer jag i så fall att blogga från USA. Du kanske får se en och annan bild därifrån. Vem vet?

Sedan ska jag bli inredare

Som du ju vet, gillar jag inredning. Jag funderar på att blir inredningsarkitekt. Visste du att de läser lika mycket som andra arkitekter? De kan ju massor om färg och form. Om olika material som man arbetar med. De lär sig använda utrymmen och materialen så att det används och utnyttjas maximalt. Jag tycker det är intressant att ta reda på vad olika färger bidrar med, om man bygger med nya material och vad det gör för byggnaderna.

Vi hyr bord och sitter i trädgården

Jag tänker just nu på hur vi ska ordna med min studentfest. Kanske vi hyr bord och möblerar i trädgården. Jag vill ha lyktor i träden, rosor på borden, och mat som är vegetarisk och god. Jag vill att vi alla sitter i trädgården och festar under trädens grenar tills det har blivit kväll. Tänk när det blir mörkt på kvällen, vi tänder allt som går att tända i trädgården, myser ute och sedan är festen slut.