För dig som blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg

En av de mest traumatiska händelserna i en människas liv är att bli utsatt för våldtäkt. Du som utsatts för våldtäkt kan få trygg och bra hjälp i Göteborg.

Det är inte alls lätt att prata om det, och det krävs mycket mod för att våga stå upp för sig själv när man har utsatts för en så hemsk händelse som en våldtäkt. Men det är viktigt att det pratas om, och det är viktigt att våga säga något. Ensam är man däremot inte stark. Det är därför skönt för dig som våldtäktsoffer att få professionell hjälp.

En advokat i Göteborg som specialiserar sig på våldtäkt är van att ta hand om utsatta. Du som våldtäktsoffer behöver inte betala för din advokat. Det viktiga är att du vågar berätta om det som hänt och att du står upp för ditt eget välmående, och skyddar andra från att behöva uppleva samma sak. Ge dig själv en chans.

Anmäl en våldtäkt på en gång

Många som har utsatts för våldtäkt hamnar i ett chocktillstånd efteråt. Det känns obeskrivligt och ofattbart. Men försök att anmäla brottet med en gång, så snart du kan. Det är viktigt att det kommer fram så snabbt som möjligt, så att man kan säkra spår från gärningsmannen.

Det är såklart aldrig för sent att anmäla ett brott av detta slag. Det är alltid lika aktuellt för dig som har utsatts. Så tveka inte att höra av dig till ett sjukhus, till polisen eller till en trygg advokat i Göteborg som kan hjälpa dig från inledande samtal till en fällande dom.

Ta reda på mer och få hjälp genom att besöka www.våldtäktgöteborg.se.