Dags att hyra buss och dra till Stockholm

Äntligen! Vår klass har haft vilda diskussioner de senaste veckorna om vilken typ av klassresa vi ska göra. Hårda ord, två läger och en medlande klassföreståndare mitt i skottlinjen. Ena halvan av klassen vill åka utomlands och gärna till kanarieöarna. Det hade ju varit trevligt – om den halvan av klassen varit lite mer aktiva med att dra in pengar till klasskassan förstås.

Som det skulle ha sett ut så skulle var och en av oss tvingats lägga närmare sjutusen kronor för en vecka utomlands. Till den summan skulle även mat och olika aktiviteter adderas. Ohållbart då alla familjer inte kan lägga en sådan summa. Det andra lägret i klassen – där jag var drivande – tyckte att vår budget var mer lämpad för att hyra en buss, boka hotell och spendera en helg i Stockholm. Här skulle var och en få skjuta till tusen kronor och för det skulle även frukost (varje dag) samt en middag inkluderas.

Så blev det också. Det gick att övertyga andra halvan av klassen att en klassresa till varmare breddgrader skulle kosta för mycket och det gick att – genom en ytterst noggrann sammanställning – få dem att se varför vi istället ska hyra en buss och åka till Stockholm.

Att hyra buss kommer att spara oss extremt mycket tid. En helg i Stockholm går extremt fort och att slippa stå i tunnelbanan och vänta är värt så himla mycket. Med bussen kommer vi att ta oss extremt snabbt mellan punkt A och punkt B

Jag är ganska stolt faktiskt. det var nämligen jag som fick kontakta en massa bussbolag för att kolla priserna och jämföra dessa. Vi kommer faktiskt att tjäna på att ha samma buss hela tiden och åka med denna hem också. Det känns ganska skönt sett till att vi bokat in några aktiviteter utanför Stockholm också – vi ska bland annat åka ut på Värmdö/Ingarö och besöka Gustavsbergs Porslinsfabrik samt ta en tur – och äta lunch – på Artipelag.

Det kommer att underlätta att ha en buss som kör oss dit och som väntar medan vi håller på med vårt (och som gör att vi hinner hem till hotellet lagom till de nattliga aktiviteter som storstaden erbjuder).

Vi sticker till Stockholm i slutet av April

Att hyra en buss kan vara det smartaste draget vi har gjort då det kommer att spara oss extremt mycket tid. En helg går så himla snabbt och jag orkar inte stå och vänta på att tunnelbana/pendeltåg/bussar ska dyka upp. Dessutom slipper vi trängas. Är det något jag hatar med Stockholm så är det trängseln i tunnelbanan. Folk som står där med döda blickar stirrande i telefoner och som vägrar flytta på sig ens en centimeter. Usch.

Vi kommer att åka i slutet av April och jag hoppas verkligen att det blir en tidig vår. Tänk att få sitta på typ Medborgarplatsen och dricka en iskall öl i solen. Gud, vad underbart. Jag tvivlar på att det går att framkalla en sådan känsla på Gran Canaria. Svensk vår, iskall öl/rosévin och alla kompisar från klassen. Stockholm – here we come!

Det här inlägget var postat i Shopping.