Anlita en mäklare när det är dags att sälja lägenheten på Östermalm

Ska man sälja en lägenhet på Östermalm bör man anlita en lokal mäklare. Mäklaren har kunskap och erfarenhet av hur man får bostaden såld till ett bra pris.

Att gå i säljtankar ger många olika känslor. Det kan vara glädje och pirr över att man ska flytta till en ny bostad. Andra känslor kan vara ångest över bostadsekonomin, flyttröjning och flera andra saker som har med flytten att göra.

Innan man bestämmer sig för att sälja är det bra att sätta sig ner i lugn och ro och planera lite vad man ska tänka på. Det behöver inte vara uppradat i tusentals små punkter, det kan räcka med några få. Punkter som är viktiga att ta hänsyn till för att man själv ska må bra.

Några punkter kan vara:

  • Hitta en mäklare med lokalkännedom på Östermalm
  • Prata med banken i god tid
  • Flyttröja i god tid

Mäklare med lokalkännedom

Punkterna kan variera efter behov. En del vill hellre ha köpt en ny bostad innan de säljer den nuvarande. Andra vill fixa det sista med renoveringen som aldrig blev av, exempelvis sätta fast golvlisterna. När man gjort det man har behov av att avverka är det dags att kontakta en mäklare.

Det är alltid bra att hitta en lokal mäklare som har koll på det område där man ska sälja sin bostad. Mäklare kan ha en separat kölista för intressenter som är intresserade av objekt som kommer ut i deras lokala område. Ska man sälja lägenhet på Östermalm är det därför bra att anlita en mäklare som arbetar på Östermalm.  

Mäklare som gör en rättvis värdering

Lokala mäklare kommer att göra en värdering av lägenheten som motsvarar vad marknaden är villig att betala. Det gör att det blir en reell värdering och inget överdrivet lockpris för bostaden. Givetvis ska man veta att en attraktiv bostad ändå kan gå upp i pris mer än beräknat om rätt köpare är med och budar.

Likaså måste man vid tider när bostadspriserna faller vara beredd på att man får gå ner i pris. Om man accepterar det får man fråga sig själv om det ibland är värt att tacka ja till ett bud för att få bostaden såld. Andra gånger kanske det är bättre att avvakta bostadsaffären några månader. 

Det här inlägget var postat i Mäklare.