Letar du efter en bra biltvätt i Göteborg?

Det smidigaste sättet att hålla bilen ren är att lämna in den på manuell biltvätt med rekond. I Göteborg finns biltvätten som anpassar sig efter bilens behov.

Det som oftast gör att man inte tvättar bilen är att man har ont om tid. Därför behöver det vara enkelt och gå snabbt att få bilen tvättad. Hos en biltvätt i Göteborg jobbar man därför effektivt och erbjuder flera olika lösningar.

Stadstrafik med sand, asfaltsrester och avgaser sliter hårt på bilens lack om du låter det sitta kvar. Låter du din bil få regelbunden tvätt blir det lättare att få bort. När du lämnar din bil på en biltvätt i Göteborg kan du välja grundlig handtvätt eller tvättunnel. Ofta räcker det med handtvätt en gång i månaden.

På en biltvätt i Göteborg har man drop-in-tvätt

Din bil är som ny när du får tillbaka den efter tvätt med rekond. Allt är putsat och rengjort och bilen kommer att hålla sig snygg länge. Hos en biltvätt i Göteborg behöver du inte beställa tid eftersom de har drop-in-service. Det gör att du kan tvätta bilen när du har en stund över.

Skillnaden i pris mellan automatisk biltvätt och manuell tvätt är inte så stor och du betalar efter bilens storlek. Väljer du att använda tvättunnel kan du avsluta behandlingen med vaxning vilket stöter bort smuts och vatten på ett effektivt sätt. Regelbunden tvätt gör det enklare att få den helt ren eftersom en del smuts annars kan “bränna fast” i lacken.

Det här inlägget var postat i Bilar.

Vad händer när man skrotar bilen i Stockholm?

Det är lätt att tro att man bara trycker ihop bilen och slänger den på tippen. När man skrotar bilen i Stockholm ska den både demonteras och tömmas på vätska.

På grund av saker som motorfel eller en avställd bil kan fordonet inte köras till skroten av ägaren. Då har de flesta bilskrotar en hämtservice som man kan boka för en liten summa. När bilen hämtas lämnar man även den gula delen av registreringsbeviset som sedan skrotupplaget använder för att avregistrera bilen.

När bilen kommit till skroten börjar personalen med att tömma den på vätskor som motorolja, drivmedel och annat. Först därefter kan de skicka in ett skrotningsintyg till Transportstyrelsen. Förutom att tömma bilen på vätskor tar man om hand krockkudde, motor och andra delar som kan återanvändas. Däribland finns även saker som backspeglar, fälgar och avgassystem.

Bra för miljön att skrota bilen

Genom att tömma bilen på vätskor säkerställer man att de inte hamnar i marken och förs vidare till grundvattnet. Att spara delar och sälja vidare till konsumenter gör även att färre nya produkter köps. De olika metallerna som tas ur bilarna säljs även de, och en hel del av det som återanvänds hittar vi faktiskt i nytillverkade bilar.

När bilen är helt demonterad är det dags för pressen. Där trycks karossen ihop till en betydligt mindre bit plåt för att användas igen. Kanske har många en illusion av att bilarna samlas på hög när man bestämmer sig för att skrota bilen i Stockholm, men det stämmer inte alls. Allt tas tillvara eller källsorteras på bästa sätt. Läs mer om alla fördelar du kan få ut av att skrota bilen hos detta företag: www.skrotabilen.nu

Det här inlägget var postat i Bilar.

Träna för ditt MC kort i Stockholm

I utbildning och praktiskt slutprov för MC kort ingår att träna på att krypköra och svänga på samma gång. Övningsbanor finns till exempel i Stockholm.

Sakta, sakta kryper du fram. En försiktig sväng. Justera hastigheten med dragläget. Första växeln ligger i, vänsterhanden på kopplingen, högerhanden på gasen. Plötsligt tappar du balansen. Instinktivt använder du handbromsen. Genast välter motorcykeln. Du har ingen chans att rädda situationen. “Hur gick det”, ropar körläraren, “är du okej?”

Själv svär du mest över hur korkad du varit. Det går inte att använda handbromsen när man svänger och krypkör med motorcykel. När ska du lära dig att endast använda fotbromsen? Körläraren är mest orolig för att du skadat dig. Men det är inte direkt någon risk i den låga hastigheten, åtminstone så länge motorcykeln inte hamnat över din fot.

Att köra långsamt är det svåraste när man tar MC kort

Du befinner dig på låghastighetsbanan för att träna manövrering i låg fart. Det är ett obligatoriskt moment för att ta MC-kort i Stockholm (och på alla andra ställen). Motorcykeln är försedd med skyddande störtbågar på sidorna. Du är varken den första eller den sista som välter på banan. För många som ska ta MC-kort är detta det allra svåraste momentet.

Att köra fort är sällan ett problem, men att köra långsamt kan verkligen vara det. Det är därför som det är så bra att träna mycket på det under utbildningen. Momentet ingår också i uppkörningen så det måste sitta i ryggmärgen hur man ska göra. Annars riskerar nervositeten att ta överhanden på uppkörningen och då är misslyckandet ett faktum.

Det här inlägget var postat i MC.

Bussresa till ljuset i Skagen

Upplev det öppna landskapet, ljuset, havet och det danska gemytet på en fyra dagars bussresa till Skagen. Allt är bokat med hotell, god mat och guidning.

En bussresa till vårt grannland Danmark innebär en smak av kontinenten, och i Skagen får du möjlighet att uppleva det som drog många skandinaviska konstnärer till landet. Ljuset i Skagen blir genom det öppna havet så gynnsamt för en konstnär och ger liv och glädje åt tavlorna.

Skagenmålare som Michael Ancher med målningen Promenad på stranden och PS Krøyers Hipp, Hipp, Hurra ger en fin inblick i livet vid Skagen i början på 1900-talet. I bussresan till Skagen ingår därför guidade besök på muséet och möjlighet att fynda den unika bärnstenen som finns i överflöd vid stränderna.

En bussresa till Skagen ger kultur, god mat, bekvämlighet och gemyt i fyra dagar

När du bokar en bussresa till Skagen blir det lätt att resa. Resan till Danmark innebär att du färdas genom det svenska landskapet med lunchstopp. Därefter får du ett par timmar på havet däremellan, när vi tar färjan mellan Göteborg och Fredrikshamn, där det ges tid till middag och olika sorters kvällsnöjen.

I Skagen kan du doppa fötterna i både Kattegatt och Skagerack, när vi bland annat besöker den vackra sandudden “Grenen”och får tillfälle att se den “vandrande sandöknen”. Du får tid till egna utflykter, men besök med guidning och entréer till Skagenmuséet ingår. Inkvarteringen på ett trivsamt danskt hotell med utomhusspa, bar och restaurang gör dagarna till en riktigt avkopplande och givande paus från vardagen.

Det här inlägget var postat i Buss.

Solarium för alla i Västerås

Ett solarium som är till för dig i Västerås kan du boka tid hos via en app. Där finns all information du kan behöva. Det är ett solarium som fungerar för alla.

Du kanske tycker att det är skönt att ha en jämn och fin solbränna året om? Många känner sig glåmiga under vissa perioder av året och då är det skönt att det finns ett solarium att besöka. Det ska vara lätt och smidigt att boka sin tid för att kunna sola lite.

Kanske drar du dig för att lägga pengar på att sola, men tänk då på allt du uppnår istället. Kanske blir du på bättre humör och orkar mer. Då kan du jobba lite extra för att få ihop din ekonomi. Oftast brukar du som är medlem dessutom få lite mer förmånliga priser än drop in-kunder. Värt att kolla upp.

Ett solarium i Västerås ljusar upp staden

Det är ju inte så att ett solarium i Västerås får själva staden att bli ljusare, men kanske lyser det upp några sinnen. Du vet väl att om du är lite nedstämd kan solljus pigga upp? Det kan ha med D-vitaminet att göra. Brist på D-vitamin i din kropp kan göra dig trött och hängig.

Det finns olika åsikter om huruvida man får i sig en mängd D-vitamin av att sola i ett solarium. Men å andra sidan finns det många åsikter över huvud taget när det gäller att sola. Vare sig det är i ett solarium eller i ett land där solen lyser för jämnan.

Det här inlägget var postat i Solarium.

En bra bilverkstad med garanti i Uppsala

För många är det svårt att kontrollera att bilreparationen är ordentligt utförd. Därför är det tryggt att få tre års garanti hos en bilverkstad i Uppsala.

När man lämnar in sin bil för service är det väldigt svårt att veta om de verkligen bytt de filter och den olja som man betalat för. Man måste helt enkelt lita på dem. Det blir lättare att att lita på en bilverkstad om man är fast kund. Då lär man känna personalen och de lär känna bilen.

På en bilverkstad i Uppsala använder man dessutom digital servicebok så att du slipper hålla ordning på stämplar i din egen servicebok. Den digitala serviceboken gör att de ser vad som gjorts och kan garantera att de servar bilen helt efter tillverkarens anvisningar.

Regelbunden service hos en bilverkstad i Uppsala ger ett års fri assistansförsäkring

Det lönar sig att vara fast kund och göra den regelbundna servicen hos en bilverkstad i Uppsala eftersom de känner din bil och ser till att den är i trafikdugligt skick. I samband med servicen bjuder de på en tvätt av bilen, ett års fri assistansförsäkring och du behåller nybilsgarantin.

För att beställa tid för service eller reparation av din bil går du in på hemsidan och fyller i kontaktformuläret så hör de av sig. Det är så tryggt och enkelt att lämna bilen för reparation hos bilverkstaden i Uppsala, och eftersom de lämnar tre års garanti på både reservdelar och arbete kommer du att vilja bli fast kund.

Det här inlägget var postat i Bilar.

Bilfirma i Kungälv för när du vill ha bra service

Vill du vara säker på att du får en bra service när du köper din bil är en bilfirma i Kungälv ett ställe att räkna med. Bra personal och sjyssta bilar.

Att köpa bil är inte det enklaste för en som inte kan så mycket om bilar. Det är så mycket att hålla reda på och det finns otroligt mycket att välja mellan. Då gäller det att personalen på en bilfirma är bra oavsett om det är i Kungälv eller på en annan ort du handlar din bil.

Det du själv behöver tala om är hur du ska använda din bil. Om det är viktigt att den drar lite eller om det är utrymmet som du är intresserad av. Vill du ha finesser med eller är det oväsentligt när det gäller ditt köp av bil? Vill du ha en helt ny eller duger det med en något begagnad?

Bilfirma i Kungälv ger dig råd

När du anländer till din bilfirma i Kungälv kan du vara säker på att du kommer få många goda råd. Om du nu vill ha det så klart. Det är inget du får utan att du frågar. Kanske hör du till den typen som vet exakt vad du vill ha och inte kommer att behöva tveka en sekund.

Behöver du bolla dina funderingar kommer du hitta personal som tar dig på allvar om du går till en bilfirma. Skulle du däremot fundera på att göra ett inköp av en privatperson kommer nog dennes eget intresse först.

Det här inlägget var postat i Bilar.

Byta däck i Stockholm – när du inte vill göra det själv

Två gånger om året är det dags att byta däck. En del tycker om att göra det själva och andra anlitar någon för det. I Stockholm får du hjälp med att byta däck.

Alla som äger en bil vet att det kommer med en hel del jobb. Man måste se till att hålla bilen i trim och i gott skick, samt även se till att den är säker att föra fram på vägarna. Men vi måste också se till att bilen har rätt slags däck och framförallt då att de däcken är säkra. För att däcken ska vara säkra att åka med så behöver dessa ha rätt mönsterdjup. Det kan man enkelt mäta själv för att se ifall däcken börjar bli slitna. Två gånger om året byter vi i normala fall våra däck på bilen. Det rör sig alltså om sommardäck och vinterdäck.

Viktigt att byta däck minst två gånger varje år

Men om de däck som sitter på bilen är slitna och icke säkra att köra runt med, så behöver vi se till att få dem bytta redan innan det är dags för vinter- eller sommarsäsong. Vill man inte göra det på egen hand kan man enkelt lämna in sin bil för att byta däck i Stockholm eller på någon annan plats i landet. Det är faktiskt inte alla som kan byta däck. Och en del andra vill helt enkelt inte och lämnar då hellre in bilen för att få nya däck på den.

Det här inlägget var postat i Bilar.

Hundfoder – våga vägra matskål

Det är viktigt att ge sin hund näringsrikt hundfoder, men lika viktigt kan det vara hur hunden får mat. Här får du tips på berikning i samband med utfodring.

När man talar om hundfoder måste man inkludera mer i diskussionen än enbart själva fodrets innehåll. Missförstå nu inte, det är klart att det är viktigt att maten är god och näringsrik. Fodret ska vara anpassat för hunden och resultera i en god hälsa och energinivå. Däremot kan man fördjupa diskussionen om hundfoder betydligt mer. Som till exempel till en diskussion kring hur man faktiskt ger sin hund mat. De flesta tar kanske för givet att man häller upp maten i en skål på golvet. Det är inget fel i det, men du kan faktiskt utfodra din hund på andra sätt också. Sådana sätt som gör att hunden får en stunds stimulerande aktivering och får utlopp för medfödda beteende som att gräva, söka, bita, slita och riva. Detta kallas även för berikning.

Hundfoder i en leksak

Ett bra sätt att få utlopp för berikning i samband med utfodring är att lägga hundfodret i en leksak. Det ska inte vara en leksak som hunden kan sätta i halsen. En kong eller en stor gummiboll med utrymme för godsaker är att rekommendera. Ett annat enkelt sätt att aktivera sin hund är att sprida ut maten på gräsmattan eller lägga det i en kartong. På olika sätt får hunden då jobba med sitt foder. Du ger din hund en stunds enkel mental övning genom att våga vägra matskål.

Det här inlägget var postat i Djur.

Träna för teoriprovet var du än är

Inför körkortet vill man vara väl förberedd. Man vill ha tränat så mycket som det behövs för att ha som störst chans att lyckas. Ska du träna inför teoriprovet kan du göra det online var du än är.

Bara längtar du inför att ha det där körkortet i din hand? Leva livet så som du vill, köra sent på kvällarna och upptäcka saker du annars inte hade gjort. Vägen till körkortet är inte helt enkelt och det är mycket man måste träna på. För att du ska vara en trygg förare måste du både kunna körningen helt, men även alla regler och lagar kring den. Det är där vi kommer till teorin. Själva teoriprovet är något många tycker är jobbigt. Många ställer in sig på att de inte kommer att lyckas. Visst kan det hända, men chansen att lyckas är bättre om du har ett bra ställe att träna teoriprov på.

Gör teoriprovstest

Inför teoriprovet ska man vara så förberedd som möjligt, många timmar av pluggande bakom. Gör man det online finns det tillgång till bra sidor som har allt. De har de uppdaterade teoriproven inför året. En annan fördel är att du kan testa på att göra teoriprov för att se var du ligger. Dessa kan du även få möjligheten att testa på gratis om du vill det. Hur mycket man behöver plugga är olika för alla. Så länge man har bra förutsättningar så är chansen större att lyckas med teoriprovet. Gör man inte det, så får man försöka igen. Läs mer om teoriprovet på denna sajt: ikorkort.nu